Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miso leves

 A shiitake gombából gyömbérrel és szárított kombuval (tengeri moszattal) készült alaplé gazdag ízt kölcsönöz e távol-keleti levesnek, amelyet könnyen és gyorsan elkészíthetünk. Tofuval és a jellegzetes, enyhén borsos ízű vízitormával kiegészítve kiváló kezdő fogás, amelyet keverve sült zöldségekkel tálalt főtt tészta követhet.

(miso leves tofuval)

 

  • 6 db shiitake gomba vékonyan felszeletelve
  • 4 db újhagyma ferdén felkarikázva
  • 0.5 kiskanál friss gyömbér finomra reszelve
  • 10 dkg vízitormahajtás
  • 2 kiskanál kristálycukor
  • 1 csomag szárított kombu (tengeri moszat)
  • 1 evőkanál szaké kínai rizsbor vagy száraz sherry
  • 2 evőkanál misokrém
  • 10 dkg tofu kockára vágva


forrás: nosalty.hu

 

Satsu~