Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ramen recept: Készítsd el!

 


A rament többféle képpen ellehet készíteni ízlés szerint, én most leírnék egy általánosat, ha valakit érdekelne az elkészítése.

Hozzávalók (3 fő)
• 2 evőkanál szezámolaj
• 1 teáskanál reszelt gyömbér
• 1/4 csirkemellfilé
• 4 evőkanál szójaszósz
• 2 gerezd fokhagyma
• 3 dkg szárított illatos gomba (shiitake)
• 1 l alaplé (ez a víz, amiben a gomba ázott + 2 erőleves kocka)
• 1 teáskanál cukor
• 2 tojás
• 2 köteg soba tészta
• 2 szár újhagyma
• só ízlés szerint

Elkészítés - kb 30 perc
1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé.
2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a lereszelt fokhagymát és a gyömbért.
3. A gomba levét szűrd le, majd öntsd át egy lábasba és add hozzá a 2 leveskockát.
4. Vágd a gombát csíkokra, a csirkemellett pedig kis darabokra és add a leveshez. Forrald fel és főzzd! Ha felhabosodna a leves teteje, szedd le róla a habot kanállal!
5. Egy másik edényben forralj vizet és tedd bele a tésztát. 2 percig főzzd, szűrd le és hidegvízzel öblítsd át, majd tedd félre.
6. A 2 tojást tedd bele 7 percre forrásban lévő vízbe, majd vedd ki és tedd azokat is félre.
7. A leveshez add hozzá a szójaszószt és a cukrot. Kóstold meg! Ha nagyon intenzívnek érzed az ízét, adj hozzá még cukrot.


Tálalás
• Tegyél tésztát egy levesestálba, majd merj rá levest. Egy kis marék újhagymávalm megszórva egy fél főtt tojással díszítve máris fogyasztható. Jó étvágyat!




Satsu~